tisdag 9 augusti 2011

Aladdins drömkaka

Idag var jag och gästspelade på jobbet och hade sådan tur att min grupp fick en bakuppgift. Vi skulle göra något som heter Aladdins drömkaka, den smakade lite som pajbotten med citronfromage. Den var inte så söt utan snarare frisk smak av citron. Vi bakade så att 50 personer skulle få varsin smakbit och då dubblade vi receptet och bakade kakan i en långpanna och det gick alldeles utmärkt.

Aladdins drömkaka

Recept från Arla

3 dl vetemjöl
2 msk strösocker
125 g Svenskt Smör® från Arla
1 äggula

Fyllning:
2 ägg
500 g Arla Köket® Kesella kvarg
1 dl strösocker
1 dl Arla Köket® crème fraiche
1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och pressad saft av 1 citron

Gör så här

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop äggen och rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen. Grädda i mitten av ugnen 30 – 35 min. Låt kakan kallna och servera den i bitar eller rutor.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar