lördag 20 augusti 2011

Filmjölkslimpa

Efter ett misslyckat försök till tårtbak idag bestämde jag mig för att baka något man inte kan misslyckas med: filmjölkslimpa. Receptet jag går efter kommer från Leila, men man behöver inte följa det helt utan kan ta lite vad som finns hemma i skåpen ;) Det bästa är att limpan nästan är ännu godare imorgon...


Filmjölkslimpa

Recept från Leila

4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser eller fikon
1 dl hasselnötter
1 dl russin
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 bikarbonat
2 tsk brökryddor

1) Sätt ugnen på 200 grader
2) Blanda filmjölk och sirap i en bunke
3) Hacka frukt och hasselnötter grovt, blanda de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
4) Häll smeten i en avlån bakplåtspappersklädd form. Grädda i 45 min i mitten av ugnen.




2 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Måste nog härma... En annan dag, idag har jag bakat tillräckligt ;-)

    SvaraRadera
  2. Ja testa, lätt som en plätt att röra ihop. Men jag förstår om du väntar med bakandet någon dag, kan ju bli lite mycket när det är kalasdags :)

    SvaraRadera