torsdag 20 oktober 2011

Matiga muffins

Oj vad länge sedan jag skrev något här... Det är inte så att jag har slutat baka, men tiden räcker inte alltid till när jag ska sätta mig framför datorn och skriva in alla smarriga recept... Här kommer i alla fall ett recept som passar utmärkt som mellanmål eller lite matigare fika. Jag bjöd min pappa på dessa när vi var och tittade på en multisport tävling som min bror sprang/cyklade/paddlade. De var väldigt goda och lite mer mättande än vanliga muffins.



Matiga muffins

12 Normalstora muffins
        
5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk torkad basilika
2 dl riven, lagrad ost
1/2 dl tomater
Ca 75 g rökt skinka/ kassler/bacon
4 msk olivolja
1 ägg
3 dl mjölk

1) Ställ muffinsformar i en muffinsplåt.
2) Sätt ugnen på 180 grader
3)Mät upp mjöl, bakpulver, salt, basilika och ost i en bunke. Skär tomater och skinka i små bitar. Lägg dem i bunken. Tillsätt olja, ägg och mjölk. Blanda ihop till en smet.
4)Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Servera muffins nygräddade eller frys dem och ljumma dem vid serveringen.            
        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar