Här kommer ett recept på en enkel tårtbotten som blir hög och är enkel att göra.
Tårtbotten lika delar
Till en form på 20 cm i diameter behövs 3 stora ägg
Till en form på 24 cm i diameter behövs 4-5 stora ägg
1) Ta fram tre stora glas.
2) Knäck äggen i det ena.
3) Mät upp lika mycket socker i det andra glaset
4) I det tredje glaset blandas potatismjöl, vetemjöl och bakpulver*
Om du vill ha choklad smak på tårtbotten blandar du 1/3 potatismjöl, 1/3 vetemjöl och 1/3 kakao i glaset.
* 1 tsk till 2-3 ägg, 1,5 tsk till 4-5 ägg
5) Vispa ägg och socker vitt och fluffigt
6) Rör ner mjölblandningen
7) Klä insidan av en bakform med bakplåtspapper som går över kanten på formen, då denna tårtbotten reser sig mycket.
8) Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter för 3 ägg och 35-40 minuter för 4-5 ägg. Känn med en tändsticka om tårtbotten är klar, stickan ska vara torr när kakan är klar.
Å toppen med recept! Nu kanske till och med jag kan göra tårta på riktigt och inte köpa färdig botten...
SvaraRadera