torsdag 20 oktober 2011

Oktober = Rosabandet

Ingen kan väl ha missat att oktober månad är rosa. Överallt pågår det insamlingar för att stötta forskningen om bröstcancer. Därför känns det naturligt att även bakandet går i rosa toner... Jag bidrar med vaniljwhoopies fyllda med marsmallowfluff med smak av hallon.



Whoopies
Inspiration från Leila

100g smör, mjukt
1.5 dl strösocker
(Pastafärg valfri)1 knivsuddsalt1 tskvaniljsocker1 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver3.5 dl vetemjöl1 st ägg, ekologiskt1 dl crème frâiche

1) Sätt ugnen på 180 grader.
2)Vispa smör och strösocker krämigt. (Jag tillsatte rosa pastafärg för att få rosa whoopies)
3) Tillsätt alla de torra ingredienserna och rör om ordentligt.
4.)Blanda i ägg, (samt kaffe och smält choklad till chokladwhoopies) och crème frâiche för hand och rör till en slät kaksmet.
5)Fukta händerna med kallt vatten och rulla kakorna till bollar som är lite mindre än en pingisboll.
6) Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
7)Låt svalna helt och gör frostingen.
Marshmallow fluff

100 g smör
1dl florsocker
1tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
1 burk marshmallow fluff
(10 st hallon)

Vispa smör och florsocker krämigt. Tillsätt vanilj och marshmallow fluff och vispa ordentligt. (Rör i hallonen för att få hallonsmak på krämen) Spritsa ut på whoopisarna och lägg på locket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar